Reklam Engelleyici Tespit Edildi

Site içeriğini görmek için lütfen reklam engelleyicinizi kapatın veya bu siteyi beyaz listeye ekleyin.

Theme customizer
Özelleştirmeleri geri al

Affiliate Marketing Nedir?

AhmetZekiTasgar Çevrimdışı
11 Haziran 2025
313
4
18
Muğla
Affiliate Marketing (Satış Ortaklığı), bir ürün veya hizmetin tanıtımını yaparak satış veya yönlendirme başına komisyon kazanmaya dayalı bir pazarlama modelidir. Bu modelde, işletmeler satışlarını artırmak için bireyler veya platformlarla iş birliği yapar ve her başarılı yönlendirme veya satış için komisyon öder.

Affiliate marketing, dijital pazarlamanın önemli bir parçasıdır ve genellikle bloglar, sosyal medya hesapları, e-posta bültenleri veya web siteleri üzerinden yürütülür.

Affiliate Marketing’in Temel Özellikleri​

1. Performans Bazlı Kazanç: Sadece yönlendirme veya satış gerçekleştiğinde ödeme yapılır.
  2. Kolay Başlangıç: Kendi ürününü üretmeye gerek yok; mevcut ürünler tanıtılır.
  3. Çeşitli Tanıtım Kanalları: Web sitesi, blog, sosyal medya, YouTube, e-posta pazarlama.
  4. Takip ve Analiz: Linkler ve özel kodlar sayesinde performans ölçümü yapılabilir.

Affiliate Marketing Nerelerde Kullanılır?​

• E-ticaret sitelerinde ürün tanıtımı
  • Dijital ürünlerin (e-kitap, eğitim, yazılım) tanıtımı
  • Finansal hizmetler ve sigorta ürünleri tanıtımı
  • Online eğitim ve kurs platformlarında satış ortaklığı

Affiliate Marketing’in Avantajları​

• Düşük başlangıç maliyeti ile gelir elde etme imkânı
  • Ürün geliştirme veya stok yönetimi ile uğraşmadan kazanç sağlama
  • Online içerik üreticileri için pasif gelir modeli oluşturma
  • Performansa dayalı ödeme ile riskin azaltılması

Özetle​

Affiliate Marketing, ürün veya hizmetleri tanıtarak satış veya yönlendirme başına komisyon kazanma yöntemidir. Hem bireysel girişimciler hem de işletmeler için etkili ve performans odaklı bir pazarlama modelidir.